Pellérd

Pellérd Baranya megye közepén, Pécstől 10 km-es távolságban található. A községet É-D irányban szeli át az 5801. számú út, amely a 6-os számú foközlekedési útba torkollik. A község Pécs felől két irányból is megközelíthető.

Az egyik az előbb említett 6-os útról leágazó Pellérd-görcsönyi út, a másik pedig a Pécs-Kertvárosból induló és Keszü mellett elhaladó 5816-os számú összekötő út. A községben 570 lakás található.

Pellérd címere

A község markáns turisztikai marketing programot dolgozott ki, mely szerint a település a megye egyik vonzó kirándulóközpontja kíván lenni. Természeti adottsága, múltbéli értékei, a folyamatosan alakuló Szabadidőpark, a Parkban kialakított szálláshely segítségével önálló turisztikai programkínálatot biztosít az idelátogatók számára.
A község múltja a régészeti leletek alapján a római korra nyúlik vissza. A pellérdi szőlőhegyen már a török hódoltság ideje alatt is jelentős szőlőtermelés folyt. A terület nagysága 60 hektár. A Szőlőhegy mára turisztikai programmá vált, ahol szép természeti környezetben, finom borokat kóstolhatnak az ideérkezők.
A községben műemléki védettségi épület a Brázay-kastély épülete, és említésre méltó a kastély parkja a romantikus ihletettségű mesterséges barlanggal és csónakázó tóval.További építészeti emlékei a Szent Margit Templom és a Szent Kereszt Kápolna.

Brázay-kastély - Pellérd nevezetességei
Pellérd látnivalói

A községben még számos, eredeti állapotában megőrzött tornácos parasztház, illetve iparosház található. Az Önkormányzat segíti a még meglévő építészeti értékek megőrzésében az ingatlantulajdonosokat. A pellérdi szőlőhegyen már a török hódoltság ideje alatt is jelentős szőlőtermelés folyt. A terület nagysága 60 hektár. A Szőlőhegy mára turisztikai programmá vált, ahol szép természeti környezetben, finom borokat kóstolhatnak az ideérkezők. A településen információs táblarendszer segíti a tájékozódást, amely tartalmazza a belterületi látnivalókat, a Szőlőhegy főbejáratánál elhelyezésre kerülő és a megtekintésre érdemes Szent Orbán szobor helyét, a túraútvonalakat és a vendéglátók elérhetőségét. További információért kérjük keresse fel Pellérd hivatalos honlapját, illetve látogassa meg Pellérd Wikipédia oldalát is!

Pellérd térképe

Kattintson a térképre a teljes mérethez!

Pellérd térképe

Üzenetküldés

Árajánlatkéréshez, foglaláshoz, üzenetküldéshez kérjük töltse ki az űrlapot!
Amennyiben szállással kapcsolatban keres minket, kérjük írja meg a várható érkezési dátumot, a személyek számát és a tartózkodás tervezett hosszát is!

Kapcsolat

Potyka vendéglő és vendégház

7831, Pellérd, Dózsa György u. 25
+36-72-373-316


További elérhetőségek »

Vendégeinktől

Rólunk írták

Válogatás a Facebook, Google, tripadvisor és Étterem.hu honlapokon kapott értékeléseinkből.


Vendéglő és vendégház a Baranya megyei Pellérden. Halászlevek, halételek, magyaros ízek, rendezvények, szállás.

7831, Pellérd, Dózsa György u. 25
+36-72-373-316

Nyitva tartás

  • Hétfő 11:00 - 21:00
  • Kedd 11:00 - 21:00
  • Szerda 11:00 - 21:00
  • Csütörtök 11:00 - 21:00
  • Péntek 11:00 - 21:00
  • Szombat 11:00 - 21:00
  • Vasárnap 11:00 - 21:00

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek